Pörkölt Blansírozott Törökmogyoró
Kód: 262/100 262/500 262/1KG Kérjük, válasszon változatotTermék részletes leírása
Termék leírása
B1, B2, C, H és E vitamin, kálium, kalcium, vas, réz, magnézium, mangán, cink.
Miért jó?
A török mogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága együtt, ráadásul kiemelkedő mennyiségben. Sok benne a fehérje és a rost, mértékkel való fogyasztásuk védenek az elhízás ellen, serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Zsírsav összetétele magas, és mivel telítetlen zsírsavakról van szó, kifejezetten egészségesek, jó hatással vannak a szív és az érrendszerre, előnyösen befolyásolják a koleszterinszintet, fokozzák a zsíranyagcserét és nem elhanyagolható a rák megelőzésében és gyógyításában betöltött szerepe sem.
Bőséges B-vitaminokban, amelyek létfontosságúak szervezetünk idegműködése szempontjából. Gazdag a leghatékonyabb antioxidánsokban, E és C vitaminban is, együtt hatásban még intenzívebben erősítik immunrendszerünket, a telítetlen zsírsavakhoz hasonlóan az antioxidánsok is nagyon hasznosak a rák, a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.
A szokottnál több ásványi anyagot - főleg káliumot - tartalmaz, ezért nagyon jó vértisztítóként és vérnyomás csökkentőként is, és cukorbetegek számára is hasznos a fogyasztása.
Felhasználása:
A pörkölt mogyoró sokkal ízesebb és intenzívebb, Isteni krémeket, desszerteket készíthetünk belőle, különösen jól harmonizál csokoládéval és mézzel, de lekvárokkal is sűrűn használják. Jól passzol hozzá a fahéj és a vanília íze is. Használhatjuk egészben, aprítva, finomra darálva, kiváló díszítés süteményekre, desszertekre és fagyikra is, de tehetjük müzlikbe, joghurtokba is.
Egyik legismertebb készítmény belőle, a méltán népszerű Nutella.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!