Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll!
Az esetlegesen leadott rendeléseket NEM SZÁLLÍTJUK KI!
Megértésüket köszönjük!

Pekándió

Kód: 247/100 247/500 247/1KG Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
1 380 Ft / db 6 900 Ft / db 13 800 Ft / db 1 380 Ft-tól / db
Raktáron Raktáron Raktáron Kérjük, válasszon változatot
Kiszerelés
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Összetevők és allergén információk

Pekándió.

A termék származási helye

USA

Tápanyagtartalom100g termékben

Energia:
721 kcal
 
2970 kJ
Zsír:
72 g
- amelyből telített zsírsavak:
6,2 g
Szénhidrát:
4,3 g
- amelyből cukrok:
4 g
Fehérje:
9,2 g
Só:
0 g

Részletes információ

Szállítási garancia
sértetlen áru
Ajándékot adunk
Ajándékot adunk
minden rendeléshez
Több mint 3 000 átvételi pont
egész Magyaroszágon
Másnapi kiszállítás
bárhova

Termék részletes leírása

Termék leírása

 

Tudtad?pekán222

A nálunk is ismert dióval rokon pekándió őshazája a Missisipi térsége, de mára már Dél Amerika és térségében is bőségesen terem.

Tápláló csemege, amely már az amerikai indiánok kedvenc csemegéje volt, általában a nehéz téli időkre raktározták el, amikor kevesebb élelemforrás állt rendelkezésükre.

 

 

Mit tartalmaz?

A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamin, kalcium, foszfor, vas, cink, kálium.

 

 

Miért jó?

Rendszerességgel történő fogyasztása erősíti és védi az idegrendszert, valamint késleltetheti az idegrendszeri megbetegedéseket.

Az összes diófélék közül a legtöbb antioxidánst tartalmazza. Az antioxidánsok jótékonyan hatnak az egészséges koleszterin szinten tartására és képesek megelőzni a sejtek károsodását, így nyújtva hatékony védelmet a rák, a szív és érrendszeri betegségek ellen, továbbá csökkentik az erekben található gyulladást is. (A massachusettesi egyetem Sejtbiológiai Központjában zajló számos kísérlet bebizonyította, hogy a pekándió fogyasztásával hozzájárulhatunk a Parkinson és az Alzheimer kór elleni betegségek megelőzéséhez is.)

C-vitaminban sem szűkölködik, amelyről köztudott, hogy segít elégetni a zsírsejteket, illetve felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat. Folsavtartalma miatt kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Jó forrása a fehérjék, rostok és telítetlen zsíroknak, különösen sok omega-6 zsírsav található benne.

 

 

Felhasználási ötletek:

A pekándió a "mi diónknál" kicsit édeskésebb, magasabb olajtartalmú, ezáltal aromái intenzívebbek. Finom íze önmagában fogyasztva érvényesül legjobban, de pörköléssel még ezt is fokozhatjuk. Használható sokféle desszertbe és süteményekbe, de tehetjük péksüteményekbe, kalácsokba, kenyérfélékbe és sós süteményekbe is.


 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: