Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll!
Az esetlegesen leadott rendeléseket NEM SZÁLLÍTJUK KI!
Megértésüket köszönjük!

Mandula Blansírozott(Hántol Mandula)

Kód: 250/100 250/500 250/1KG Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
640 Ft / db 3 200 Ft / db 6 400 Ft / db 640 Ft-tól / db
Raktáron Raktáron Raktáron Kérjük, válasszon változatot
Kiszerelés
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Összetevők és allergén információk

Tisztított mandula.

A termék származási helye

USA

Tápanyagtartalom100g termékben

Energia:
628 kcal
 
2593 kJ
Zsír:
56 g
- amelyből telített zsírsavak:
4,5 g
Szénhidrát:
4 g
- amelyből cukrok:
4 g
Fehérje:
21 g
Só:
0 g

Részletes információ

Szállítási garancia
sértetlen áru
Ajándékot adunk
Ajándékot adunk
minden rendeléshez
Több mint 3 000 átvételi pont
egész Magyaroszágon
Másnapi kiszállítás
bárhova

Termék részletes leírása

Termék leírása


Tartalmaz:tiszt mand

B1, B2, B6, E, P, foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink, szelén, folsav.

 

 

Miért jó?

A mandulát a nagy mennyiségű jótékony összetevői és a sokrétű felhasználási lehetősége az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunkká teszi! Rendszeres fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is védelmet nyújthat.

Magas E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, segíti a méregtelenítő folyamatokat, erősíti a szervezet ellenálló képességét, karbantartja a sejtfalakat és a bőrt. Egész sor B vitamin komplexumot és jó adag folsavat is tartalmaz.

A magnézium a kalciummal és foszforral egyetemben segít csökkenteni az izomgörcsöket és krónikus fájdalmakat, erősíti a csontozatot és a fogakat, serkenti a fehérjeképzést és fenntartja a szervezet kalcium-kálium egyensúlyát. A magnézium az agy tápláléka is, serkentőleg hat az agy működésére és az idegekre, kitűnő segítséget nyújt az ingerlékenységre, szellemi fáradtságra, kimerültségre, de még stressz oldó hatása is van.

Megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben, erősíti a véredények falait, rendszeres fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri halálozást, és az egyetlen dióféle, mely lúgosítja a vért.

A mandulának egyidejűleg magas a fehérje és az élelmi rost tartalma, támogatja az emésztőrendszer és az anyagcsere megfelelő működést, salaktalanítja a szervezetet, serkenti az emésztést.

Magas tápértéke miatt nagyon jó energiapótló, fogyasztása növeli a teltségérzetet.

A teljes vegetáriánusok étrendjének hasznos fehérje és telítetlen zsírsav forrása.

Fehérje szempontjából fontos még hogy összetétele hasonló az anyatejhez: tápláló, könnyen lebontható, így a bélműködésre is jótékony hatással bír. Csecsemőknek anyatej hiányában tehéntej helyett inkább mandulatejet javasolnak.

A keleti gyógyászat a mandulát a tüdőbetegségek tüneteinek csillapítására is használja, de az egész légző rendszerre serkentőleg hat.

Mérsékli a vércukor szint hirtelen emelkedését, réz tartalma elősegíti az oxigén szállítását, cinktartalma serkenti a sebgyógyulást, vastartalma miatt javasolják lábadozás, vagy vérképzési gondok esetén.

 

 

Felhasználási ötletek:

A fehérre tisztított mandula első számú célja a marcipán és a különböző fehér krémek készítése süteményekbe, de természetesen ugyanúgy használhatjuk mindenre, mint a normál mandulát. A hagyományos sós pörkölt mandula is ebből a fajtából készül, ahogy a szeletelt és a pálcikára vágott mandula is.


 

Összetevők és allergén információk

Tisztított mandula.

A termék származási helye

USA

Tápanyagtartalom100g termékben

Energia:
628 kcal
 
2593 kJ
Zsír:
56 g
- amelyből telített zsírsavak:
4,5 g
Szénhidrát:
4 g
- amelyből cukrok:
4 g
Fehérje:
21 g
Só:
0 g

Ajánlott

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: