Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll!
Az esetlegesen leadott rendeléseket NEM SZÁLLÍTJUK KI!
Megértésüket köszönjük!

Kesudió(Natúr)

Kód: 271/100 271/500 271/1KG Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
780 Ft / db 3 900 Ft / db 7 800 Ft / db 780 Ft-tól / db
Raktáron Raktáron Raktáron Kérjük, válasszon változatot
Kiszerelés
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Összetevők és allergén információk

Kesudió.

A termék származási helye

India

Tápanyagtartalom100g termékben

Energia:
552,7 kcal
 
2314 kJ
Zsír:
43,9 g
- amelyből telített zsírsavak:
7,2 g
Szénhidrát:
30,2 g
- amelyből cukrok:
5,9 g
Fehérje:
18,2 g
Só:
0 g

Részletes információ

Szállítási garancia
sértetlen áru
Ajándékot adunk
Ajándékot adunk
minden rendeléshez
Több mint 3 000 átvételi pont
egész Magyaroszágon
Másnapi kiszállítás
bárhova

Termék részletes leírása

Termék leírása


Tartalmaz:kesu kép

A, B2, B3, B6, E vitamin, magnézium, kalcium, kálium, vas, réz, cink, szelén, jód, foszfor, béta-karotin, folsav, mangán.

 

 

Miért jó?

A kesudió fogyasztása a szervezetünk számára nagyon sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gazdag telítetlen zsírokban és fehérjékben, telített zsírsavakban viszont szegény, és koleszterint sem tartalmaz. Telítetlen zsírsavai csökkentik a keringési betegségek és a szívproblémák kockázatát.

Kalcium és magnézium tartalma kiemelkedően magas, és együtt hatásban még jobban hasznosulnak. Nagyon fontosak az egészséges csontozat fenntartásában, csontritkulás esetén is nagyon nagy segítséget nyújtanak. A fogakat és a fogínyt is erősítik, de jót tesznek az izomzatnak, a körömnek és a hajnak is.

Magas magnézium tartalma véd még a magas vérnyomástól, a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít a migrén és a fejfájás enyhítésében. Idegesség esetén is nyugtatóan hat, jó stressz oldó, nyugtató hatása az alvást is segíti.

Antioxidáns hatású E vitamin tartalma is igen magas, ami segítséget nyújt a rákmegelőzésben. A kesudió esetében főleg a vastagbélrák kialakulásának esélyét csökkenti.

Napi fogyasztása segít meggátolni az epekövek kialakulását is.

Saját vastartalma mellett a kesudió segíti a vas felszívódását is a szervezetben, nagyon jó természetes jódforrás, cinktartalma erősíti az immunrendszert is.

A legújabb kutatások a kesudió fogyókúrára gyakorolt jótékony hatásáról számolnak be. Gazdag B vitaminokban, a rendszeres (de mértékletes) fogyasztása szabályozza az étvágyat, csökkenti az éhségérzetet, magas rosttartalma segíti az emésztést is.

 

 

Felhasználása:

Lehet natúr, pirított, sózott vagy karamellizált formában is fogyasztani, akár csak önmagában rágcsálni is. Saláták, krémlevesek, sütemények, desszertek tetejére is szórhatjuk, gazdagíthatunk vele müzlit és joghurtot is, de a könnyen puhuló tulajdonsága miatt a keleti konyhában köretekbe (rizsbe, tésztákba, zöldségekbe) is előszeretettel használják. Készíthetünk belőle vajat is sós vagy édes formában, és felhasználhatjuk szószokhoz, mártásokhoz.
Frissen pörkölve még finomabb, mint előre pörkölt változata.

 

 

Érdekesség:

A kesudio fa igazi termése a kesualma. A húsos „gyümölcs” a virágkocsány megvastagodásából származik, körte alakú, lágy húsú, lédús, zamatos, édeskésen savanyú, sárga vagy vörös héjú termés. Ennek a csúcsán ül a sokkal kisebb, ámde valódi termés, a kesudió. Bár a kesualmát ritkán használják fel, de Brazíliában mégis rendszeresen fogyasztják. Főleg a levét, frissen vagy erjesztve is isszák, de befőttet, dzsemet, szörpöt is készítenek belőle.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: